Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo!

Praha venkov - VÝCHOD – Odměnou pro zodpovědné řidiče bylo nealkoholické pivo. 

V pátek 12. srpna tohoto roku realizovali v dopoledních hodinách v obci Lázně Toušeň dopravní policisté Územního odboru Praha venkov – východ společně s policejní preventistkou dopravně preventivní akci s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Tato akce je zaměřena především na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před jízdou nebo během ní.dopravně preventivní akcedopravně preventivní akce

Zodpovědní řidiči, kteří měli při kontrole dechovou zkoušku negativní, v pořádku všechny předepsané doklady a měli vůz v řádném technickém stavu, obdrželi za odměnu nealkoholické pivo, které je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného nápoje.

Policisté z Územního odboru Praha venkov – východ se tak zapojili do celorepublikového projektu s názvem „Řídím, piju nealko pivo!“. Jde o preventivní projekt Českého svazu pivovarů a sladoven, kterého se aktivně účastní i Policie České republiky. Jeho cílem je šířit mezi řidiči pozitivní osvětu a nabídnout jim vhodné alternativy, v tomto případě nealko pivo.

por. Bc. Lucie Nováková
12. srpna 2022

vytisknout  e-mailem