Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo!

Praha venkov - VÝCHOD – Odměnou pro zodpovědné řidiče bylo nealkoholické pivo. 

V pátek 21. dubna tohoto roku realizovali v dopoledních hodinách v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi dopravní policisté Územního odboru Praha venkov – východ společně s policejní preventistkou a Krajským koordinátorem Besipu Ing. Miroslavem Poláchem dopravně preventivní akci s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Tato akce je zaměřena především na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před jízdou nebo během ní.

Zodpovědní řidiči a cyklisté, kteří měli při kontrole dechovou zkoušku negativní, v pořádku všechny předepsané doklady a měli vůz a jízdní kolo v řádném technickém stavu, obdrželi za odměnu nealkoholické pivo, které je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného nápoje.

Policisté z Územního odboru Praha venkov – východ se tak zapojili do celorepublikového projektu s názvem „„Řídím, piju nealko pivo!“. Jde o preventivní projekt Českého svazu pivovarů a sladoven, kterého se aktivně účastní i Policie České republiky. Jeho cílem je šířit mezi řidiči pozitivní osvětu a nabídnout jim vhodné alternativy, v tomto případě nealko pivo.

por. Bc. Lucie Nováková
komisař
P ČR Praha venkov – VÝCHOD
21. dubna 2023 

vytisknout  e-mailem