Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídím, piju nealko pivo!

NÁCHODSKO - Alkohol na silnice nepatří 

NelakoŘídím, piju nealko pivo
Na své pouti v boji proti alkoholu za volantem a řidítky aut, motocyklů i jzdních kol pokročila náchodská policie zase o krůček dál svou účastí v celostátní preventivní akci . Policisté se spojili se zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven a již druhým rokem společně vykročili na silnice apelovat na řidiče, milovníky zlatavého moku, aby se před jízdou osvěžovali pivem bez alkoholu.

Ve středu 11. července 2012 mezi 14. a 18. hodinou se tak mohli řidiči projíždějící okolo přehradní nádrže Rozkoš setkat se zajímavou policejní hlídkou. Dopravní policisté při kontrole prověřili, zda mají řidiči vše v pořádku a jestli přístroj na měření alkoholu nezaznamená nic jiného než nulu. V případě, že bylo vše v pořádku, pak řidiči obdrželi z rukou promotérky akce malý dárek v podobě lahve nealkoholického piva a alkoholtesteru.

Všech 37 kontrolovaných řidičů obstálo na výbornou, nikdo neměl na vozidle ani v dokladech žádnou závadu a dechový přístroj na měření alkoholu poklidně ukazoval na displeji samé nuly.

Pokračování akce Řídím, piju nealko pivo! policisté na Náchodsku plánují na pátek 13. července 2012, kdy se na řidiče chystají tentokrát v dopoledních hodinách.

Více o celé akci na Královéhradecku a jejím významu čtěte zde.

por. Mgr. Eva Prachařová,
čtvrtek 12.7.2012, 11:15

vytisknout  e-mailem