Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídím - piju nealko

J.Hradec - Dopravní policisté z města nad Vajgarem se zapojili do preventivní akce v Jihočeském kraji. 

Celorepubliková dopravně preventivní akce s názvem „Řídím – piju nealko “ se průběžně realizuje v  celém  Jihočeském kraji.  Dne 18. července na silnici 1/34,na odstavné ploše, vedoucí z J.Hradce ve směru na Třeboň,  v době od 09:00 do 10:45, dopravní policisté prap. Ondřej Novák a prap. RastislavKačeňák  zastavili a zkontrolovali  společně s tiskovou mluvčí por. Hanou Millerovou   celkem 32  řidičů.

31    řidičů, z toho 3 motorkáři, 2 cyklisté a 1 řidič nákladního vozu  prošlo silniční kontrolou včetně dechové zkoušky bez závad. Ti za odměnu od promotérky Českých pivovarů a sladoven  slečny  Jany Šimečkové  obdrželi nealkoholické pivo a  jednorázový alkohol tester. Řidiči sami policistům pochvalovali tuto akci, neboť dle jejich slov má z preventivního hlediska svůj smysl.

Hned  v úvodu samotné preventivní akce řidič kontrolovaného osobního automobilu  měl vozidlo bez registračních značek a tudíž byl tento přestupek dopravními policisty oznámen na městský úřad k projednání.Řídím - piju nealko pivo .jpgŘídím - piju nealko pivo .jpg

Cílem tohoto preventivního projektu zaměřeného na požívání alkoholu je představení a rozšíření povědomí o nealkoholickém nápoji pro řidiče, který je možnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování dopravních předpisů. 

Akce tohoto charakteru budou probíhat  v celém Jihočeském kraji i nadále. 

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

18. července 2017

vytisknout  e-mailem