Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem návykových látek

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nebezpečí číhající za volantem. 

Tři případy řidičů podnapilých anebo pod vlivem drog řešili karlovarští a sokolovští policisté.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 42letého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič v osobním vozidle značky Audi jel v polovině dubna v ranních hodinách v Lokti směrem k Novému Sedlu. Zde byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou. S řidičem byl proveden test na drogy, který vyšel pozitivně na látku Cannabis. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

V dalších dvou případech sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky karlovarští policisté, a to 49leté ženě a 56letému muži z Karlových Varů.

Žena řídila osobní vozidlo na konci června ve večerních hodinách v Dalovicích. Řidička při jízdě narazila do dvou zaparkovaných vozidel. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku necelých 90 tisíc korun. Policisté s řidičkou provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s nejvyšším výsledkem 1,86 promile alkoholu. Další jízda jí byla zakázána. Rozborem krve při vyšetření bylo zjištěno, že hodnota alkoholu v krvi byla 2,26 promile.

Na začátku července byl policisty v Karlových Varech kontrolován 56letý řidič, jenž řídil osobní vozidlo značky Škoda. Při provedené orientační dechové zkoušce nadýchal policistům 1,67 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Řidičce v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky a řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

Všichni řidiči se dobrovolně podrobili lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
20. 7. 2018

vytisknout  e-mailem