Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Navíc způsobili dopravní nehodu. 

Vyjel ze silnice a narazil do stromu
Šestadvacetiletý muž z Tachovska měl ve druhé polovině září letošního roku řídit v brzkých ranních hodinách osobní automobil značky Škoda. V Mariánských Lázních poblíž křižovatky zřejmě nezvládl řízení, přejel s automobilem do protisměru, najel na betonový obrubník a následně narazil přední částí vozidla do stromu.
 
Při této dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění žádných osob.
 
Po příjezdu policistů se šestadvacetiletý řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,58 promile.
 
Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 56 tisíc korun.
 
Policisté muži zakázali další jízdu a následně ho převezli do nemocnice k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.
 
Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili šestadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
S motocyklem vjel do příkopu
Na začátku srpna letošního roku řídil krátce před 21. hodinou třiašedesátiletý muž motocykl značky Kentoya. Na silnici druhé třídy, ve směru z Kraslic na obec Sněžnou, měl třiašedesátiletý řidič, který navíc jel bez nasazené ochranné přilby, najet na krajnici a následně sjet do silničního příkopu.
 
Po dopravní nehodě se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,13 promile.
 
Poté byl třiašedesátiletý muž převezen do nemocnice, kde byl zároveň se svým zraněním hospitalizován.
 
Také jemu policisté z dopravního inspektorátu v Sokolově sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
21. 10. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem