Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKO – Hodnota naměřeného alkoholu byla až 2,6 promile. 

V období od 13. do 23. června 2018 řešili karlovarští policisté tři obdobné případy, kdy nezodpovědní řidiči usedli za volant a měli řídit pod vlivem alkoholu.

První případ se měl stát kolem páté hodiny odpoledne v Ostrově, kdy policejní hlídka v ulici Družební kontrolovala 43letého muže z Karlovarska. Ten ve směru od Karlových Varů do Ostrova řídil osobní motorové vozidlo značky Ford Focus. Pří dopravní kontrole se řidič na výzvu dobrovolně podrobil dechovým zkouškám, které prokázaly pozitivní hodnoty 2,54 a 2,48 promile alkoholu.

Ve druhém případě po osmé hodině večerní měl jet v Toužimi na Plzeňské ulici řidič osobního motorového vozidla značky BMW. Při silniční kontrole i v tomto případě policisté z obvodního oddělení Toužim vyzvali 35letého řidiče z Karlovarska, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Ta u muže prokázala pozitivní hodnoty 1,30 a 1,28 promile alkoholu.

Poslední případ řešili policisté z obvodního oddělení Teplá kolem páté odpolední hodiny na komunikaci mezi obcemi Otročín a Brť. Padesátiletý muž měl řídit vozidlo značky Mitshubishi, kdy měl za železničním přejezdem s vozidlem sjet do příkopu. U řidiče byla po příjezdu policistů provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,60 a 2,56 promile alkoholu.

Na místě všem třem mužům policisté zadrželi řidičské průkazy a zakázali jim další jízdu. Řidičům bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až na jeden rok.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová
26. 6. 2018

vytisknout  e-mailem