Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili opilí

TEPLICKO - Policisté přistihli podnapilé muže i ženy; Podvodnice obviněny... 

Řídili opilí

     Policisté během víkendu zadrželi několik řidičů, kteří před jízdou požili alkohol a závažným způsobem tak porušili zákon. V pátek odpoledne zastavili policisté kousek od Razic osobní auto, jehož 39letému řidiči naměřili přes 1,7 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz, muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by mohl jít až na rok do vězení.

     Dalšího řidiče pod vlivem alkoholu zastavili strážníci městské policie v Krupce. Pětačtyřicetiletý muž, kterého přistihli za volantem v sobotu dvě hodiny po půlnoci, měl v dechu přes 2,1 promile alkoholu a zbytek noci strávil v policejní cele.

     V sobotu v sedm hodin ráno řešili policisté v Teplicích dopravní nehodu, při které měla řidička osobního vozidla nabourat jiné auto a z místa odejít. Sedmadvacetiletá žena, která je ze spáchání nehody podezřelá, měla v dechu přes jedno promile alkoholu. Pokud bude rozborem krevního vzorku množství alkoholu v jejím těle potvrzeno, mohla by jít v případě odsouzení až na tři roky za mříže.

     Další žena, která si sedla za volant, ačkoliv před jízdou požila alkohol, projížděla v sobotu večer Bílinou, kde ji zastavila policejní hlídka. Řidička měla v dechu téměř 1,3 promile alkoholu, i ona na místě přišla o řidičský průkaz a ze svého jednání se bude zodpovídat před soudem.

Podvodnice obviněny

     Z přečinu podvodu je podezřelá 63letá žena, která při uplatnění žádosti o dávku státní sociální v dokladech předložených na úřad neuvedla příjem ze závislé činnosti, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení o téměř devět tisíc korun vyšší, než na jaký měla nárok. Pokud případ skončí u soudu a bude uznána vinnou, mohla by jít v krajním případě až na dva roky do vězení.

     Stejný trest hrozí také 23leté ženě, která při uplatnění žádosti o příspěvek na bydlení nesplnila zákonnou oznamovací povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu. Kvůli tomu jí byla neoprávněně přiznána a vyplacena sociální dávka přes dvanáct tisíc korun, také ona už byla obviněna z přečinu podvodu..

Přišel o peněženku

     O peněženku přišel muž, který se v Duchcově tak zabral do hry na hracím automatu, že si přestal dávat pozor na své věci. Využil toho neznámý lapka, který mu měl z tašky odložené na podlaze ukrást peněženku s doklady a penězi, celkovou škodu muž vyčíslil na sedm a půl tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, po pachateli nyní pátrají policisté.

15. 10. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem