Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídili, i když nesměli

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nadýchali přes jedno promile. 

Usednout za volant bez řidičského průkazu nebo pod vlivem alkoholu se v uplynulém týdnu nezdráhalo hned několik řidičů.
Třiačtyřicetiletý muž usedl v pátek ráno 26. února za volant vozidla značky Mazda. Jeho jízdu ukončili policisté z Uherského Ostrohu ihned poté, co v dostupné evidenci zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro skupinu “B“. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.
Dalšího řidiče zastavila v neděli policejní hlídka v Bojkovicích. Pětadvacetiletý řidič vozidla Audi při silniční kontrole nepředložil řidičský průkaz, neboť má vysloven zákaz řízení, a to až do května tohoto roku. Vyslovený zákaz řízení nebránil v jízdě ani šestadvacetiletému muži z Uherskobrodska. Ten si s vozidlem značky Jaguar přijel natankovat na benzinovou čerpací stanici, jakoby se nic nestalo. Ve čtvrtek mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Alkoholem se nezdráhal posilnit dvaadvacetiletý řidič vozidla značky Audi. V úterý ráno ho zastavila policejní hlídka v ulici Šafaříkova v Uherském Hradišti. Poté, co předložil doklady, se podrobil dechové zkoušce. Ta vykázala hodnotu 1,46 promile alkoholu.
Ve čtvrtek večer popíjel alkohol devětadvacetiletý muž. I on se zachoval velmi nezodpovědně a usedl za volant. Poté ve Fiatu projížděl uherskobrodské ulice. Policisté mu v dechu naměřili 1,35 promile alkoholu. Oběma řidičům jsme zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Za jejich jednání jim hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.
Pozitivní orientační test na drogy vyšel jednadvacetiletému řidiči Fabie. Policejní hlídka muže zastavila v sobotu hodinu po poledni v Uherském Brodě. Muž se k užití drogy přiznal. Lékařské vyšetření ve zdravotnickém zařízení však odmítl.

2. února 2018, por. Bc. Milena Šabatová    

vytisknout  e-mailem