Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili, ač neměli…

LITOMĚŘICKO – S alkoholem a bez papírů; Kapsáři se činili. 

   Ani pět různých výroků o zákazu řízení nezabránilo jedenatřicetiletému muži sednout si za volant motorového vozidla. Přestože má ústeckým magistrátem, litoměřickým soudem a litoměřickým a lovosickým městským úřadem uloženo celkem pět trestů spočívajících v zákazu řízení všech motorových vozidel, řídil o víkendu zcela bez zábran auto v centru Litoměřic. Narazil ale na hlídku policistů a hned putoval na služebnu pro sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jeho spáchání ho může soudce v krajním případě poslat až na tři roky za mříže.

   Obdobný scénář měla víkendová kontrola, třiadvacetiletého muže, který řídil vozidlo značky Volkswagen v Litoměřicích. Usedl za volant vozidla, ačkoliv není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Na svém kontě má tři zákazy řízení všech motorových vozidel vysloveny Městským úřadem Litoměřice a litoměřickým soudem. Také tomuto hříšníkovi bylo sděleno podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

   Jiný problém měl pětatřicetiletý Ústečan, který řídil vozidlo v sobotu v časných ranních hodinách ulicemi Lovosic. Byl zastaven a již při kontrole vykazoval známky požití alkoholických nápojů. Tuto skutečnost potvrdila dechová zkouška na alkohol, která opakovaně přesáhla hodnotu jedné promile. Podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky si ještě téhož dne převzal na policejní služebně.

Kapsáři se činili

   Kapsář (i) zaútočili na oblíbených trzích v obci Ředhošť. Oznámení o krádeži přijali policisté od muže z Kladenska. Poškozený přišel o peněženku s doklady a finanční hotovostí, kterou měl uloženou v zadní kapse kalhot. Byl pravděpodobně okraden ve frontě u stánku, aniž by cokoliv zpozoroval.  Kromě tisícikorunové bankovky přišel o veškeré osobní doklady.

   Další obětí byla starší žena, která přišla o peněženku uloženou v batohu neseném na zádech. Neznámý lapka jí pravděpodobně nepozorovaně okradl v nestřeženém okamžiku. Škodu vyčíslila na více než 1600 korun.

   Poslední oznamovatelkou je žena z Prahy. I tato poškozená byla pravděpodobně okradena ve frontě u stánku, kdy jí neznámý lapka odcizil peněženku z rozepnuté kabelky nesené na rameni. Přišla téměř o dva tisíce korun a osobní doklady. Policisté po neznámém kapsáři pátrají.

Snažte se chovat tak, abyste se nestali obětí kapesních zlodějů.  VÍCE ZDE.

Litoměřice, 19. 6. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem