Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídila pod vlivem drog

České Budějovice – Jednatřicetiletá řidička měla negativní zkoušku na alkohol - zato však pozitivní na pervitin. 

Drugwipe-5.jpg
Při silniční kontrole, kterou prováděli na Pekárenské ulici v krajském městě policisté z českobudějovického dopravního inspektorátu, byla provedenou orientační zkouškou přístrojem Drugwipe 5+ u 31leté řidičky z Táborska zjištěna přítomnost amfetaminu, a to v takové koncentraci, která vylučovala schopnost bezpečně ovládat řízení motorového vozidla a sledovat situaci v silničním provozu.
Policisté viní riskující řidičku, v rámci zkráceného přípravného řízení, z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento delikt, v případě prokázání viny, hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
Řízení pod vlivem drog je přinejmenším stejně nebezpečné jako řízení vozidla pod vlivem alkoholu. V obou případech takový řidič představuje pro ostatní účastníky silničního provozu velké nebezpečí. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím víc je snížena jeho schopnost vozidlo řídit a je v silničním provozu nebezpečnější. Na odhalování těchto řidičů se proto českobudějovičtí policisté zaměřují v rámci dopravně bezpečnostních akcí ale i v rámci běžného dohledu nad silničním provozem.

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
4. března 2013
 

vytisknout  e-mailem