Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídila opilá

Jindřichův Hradec - Mladá žena řídila s bezmála dvěma promile. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Do dvou týdnů by měla před soudem stanout sedmadvacetiletá žena, která v sobotu po půlnoci usedla za volant Škody Octavie pod vlivem alkoholu. Policisté ji zastavili a kontrolovali v jedné z obcí na Třeboňsku a provedenou dechovou zkouškou zjistili, že žena požila nemalé množství alkoholu. Nadýchala bezmála dvě promile a bude se zpovídat z podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ šetří třeboňští policisté.

Dopravní nehody, u nichž sehraje roli alkohol mívají fatální následky. V tomto případě může být žena ráda, že nehavarovala a nestalo se nic jí, ale především pak ostatním účastníkům silničního provozu, kteří by její nezodpovědnost mohli odnést škodou na majetku, zdraví či životě. 

Uplynulý týden byl na našich silnicích tragický, i přes to se stále najdou řidiči, kteří hazardují se životem svým a zejména pak s jinými. 

Dodržujte pravidla a předpisy související s provozem na našich silnicích. Buďte ohleduplní, snažte se předvídat a do cílů svých cest dojeďte v pořádku.

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz 

20. srpna 2018 

vytisknout  e-mailem