Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídil v zákazu a utíkal před hlídkou

CHEBSKO – Recidivista řídil vozidlo a po zastavení utíkal před policejní hlídkou. 

Policisté z Obvodního oddělení Policie České republiky Mariánské Lázně sdělili podezření pětatřicetiletému muži z Chebska ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Muž totiž řídil v obci Stará Voda osobní vozidlo značky Opel. Tam si ho všimla hlídka mariánskolázeňských policistů, která se vozidlo pokusila zastavit a řidiče zkontrolovat. Jakmile ho však hlídka služebním vozidlem zastavila, muž zabrzdil u jednoho z domů ve Staré Vodě a okamžitě začal před hlídkou policie utíkat. Policisté řidiče vozidla pronásledovali přes 200 metrů. Vzhledem k tomu, že muž neuposlechl opakovaných výzev policistů, využila hlídka zákonného oprávnění použití donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní. Pětatřicetiletý muž se poté zastavil a policisté ho zadrželi. Lustrací v evidenčních systémech Policie České republiky pak bylo zjištěno, že řidič vozidla měl Okresním soudem v Chebu vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Zmíněnému řidiči byl vyslovován zákaz řízení motorových vozidel opakovaně již od roku 2003 a mimo to byl za přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání také odsouzen k trestu odnětí svobody v délce 9 měsíců. Nyní mu za výše uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Muž byl umístěn do policejní cely. V nejbližší době bude předán soudci, který bude rozhodovat o jeho trestní odpovědnosti.

prap. Bc. Michal Žáček
nprap. Zuzana Týřová
7. 2. 2018

vytisknout  e-mailem