Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídil v době zákazu

J.Hradec – Způsobil nehodu a vozidlo opustil, dopravní policisté muže dohledali. 

V pátek dne 27. března 2020 v 18:45 hod. řídil muž osobní automobil Peugeot 207  ve směru jízdy od obce Horní Pole ve směru jízdy na obec Domašín. Ve vzdálenosti 1km za obcí Horní Pole v uvedeném směru jízdy v lesním úseku pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, kdy vlivem nepřiměřené rychlosti vozidlo nezvládl a s tímto najel nejprve na pravou nezpevněnou krajnici a dále postupně celou pravou stranou vozidla do pravého silničního příkopu. Zde  s vozidlem zachytil zadní nápravou o betonovou podezdívku zdejšího mostního propustku. Poté bylo vozidlo následně odraženo zpět na komunikaci a následně skončilo  za levou nezpevněnou krajnicí mimo komunikaci na okraji zdejšího lesa.

Řidič následně místo dopravní nehody opustil, aniž  učinil opatření k zabezpečení tohoto vozidla. Po příjezdu hlídky dopravních policistů z J.Hradce na místo události  muži zákona ztotožnili vozidlo a zjistili i jeho vlastníka, který se měl  dopravním policistům doznat, že řídil automobil Peugeot 207 a měl s ním dopravní nehodu, kdy však má prý v současné době vysloven zákaz řízení  a odebrán řidičský průkaz za předchozí jízdu pod vlivem alkoholu.

Následně se řidič podrobil dechové zkoušce přístrojem Drager. První i druhá dechová zkouška prokázala přes 1,00 promile alkoholu v dechu řidiče.  Řidič v místě přechodného bydliště   nepředložil dopravním policistům řidičský průkaz a následnou lustrací bylo zjištěno, že řidič má v současné době rozhodnutím okresního soudu v Jihlavě vydán platný zákaz řízení všech motorových vozidel do března 2022. Vzhledem ke skutečnosti, kdy řidič uváděl požívání alkoholu až po jízdě a návratu domů byl policisty vyzván k podrobení  se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Toto vyšetření však řidič odmítl podstoupit. Hmotná škoda na vozidle činí nejméně 50 000 korun. Na betonovém propustku mostku hmotná škoda nevznikla. Na přední nápravě vozidla bylo užito pneu s letním vzorem. Bezpečnostní pásy řidičem užity nebyly. Při dopravní nehodě řidič utrpěl lehké poranění  oka, kdy nežádal příjezd RLP a ošetření odmítal. Dopravní policisté přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání precizně zadokumentovali. Nyní budou řidiče vozidla trestně  stíhat  v režimu zkráceného přípravného řízení.

 

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

30. března 2020

 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda u obce Horní Pole

Dopravní nehoda u obce Horní Pole 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Horní Pole

Dopravní nehoda u obce Horní Pole 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem