Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídil pod vlivem drog a byl v zákazu

SOKOLOVSKO – Drogy přechovával i u sebe. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 39letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, Ohrožení pod vlivem návykové látky a Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Obviněný muž měl na začátku měsíce dubna krátce před 23. hodinou řídit v Sokolově osobní vozidlo značky Volkswagen. Poblíž křižovatky s ulicí Tovární byl spatřen policejní hlídkou, která za ním vyjela. Řidič odbočil do této ulice, po které pokračoval dál v jízdě. Po chvíli však zastavil, vystoupil z vozidla a dal se na útěk. To z toho důvodu, že má Městským úřadem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Utéct se mu však nepodařilo, byl vzápětí zadržen policejní hlídkou. Policisté s ním provedli orientační test na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na amphemin/methamphetamin. Následně se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve a moči. I ve vzorku krve byla dle znaleckého posudku potvrzena přítomnost návykové látky.

Obviněný muž se měl dopustit také přečinu Přechovávání omamné a psychotropní látky tím, že měl v polovině května neoprávněně přechovávat u sebe bílou krystalickou látku v množstvím větším než malém. Následnou expertízou byla v zajištěné krystalické látce potvrzena přítomnost methamphetaminu.    

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Kateřina Krejčí
12. 7. 2018

vytisknout  e-mailem