Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil pod vlivem drog

TEPLICKO - Rozbor krve podezření potvrdil; Prodával pervitin; Ignoroval exekuci... 

Řídil pod vlivem drog

     Policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 32letému muži, který byl koncem října kontrolován při řízení osobního vozidla v Duchcově. Měl pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, nyní policisté obdrželi výsledek toxikologického vyšetření odebraného krevního vzorku. To potvrdilo přítomnost metamfetaminu a jeho metabolitu amfetaminu v koncentraci vylučující způsobilost k řízení vozidla, muži, který si sedl za volant pod vlivem drog, hrozí až roční vězení.

Prodával pervitin

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 34etý muž z Bíliny, který prodával drogy. V místě svého bydliště prodával narkomanům pervitin, kriminalisté z teplického TOXI týmu zadokumentovali desítky jednotlivých prodejů. U výslechu se muž ke svému jednání přiznal, obviněný, kterému hrozí v krajním případě až pětileté vězení, je vyšetřován na svobodě.

Ignoroval exekuci

     Až pětileté vězení hrozí 31letému muži, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinů podvodu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Je podezřelý, že předal do komisního prodeje své vozidlo, které bylo prodáno za více jak 180 tisíc korun další osobě. Získané peníze pak použil pro svou potřebu a to i přesto, že věděl, že je proti němu vedeno exekuční řízení k uspokojení pohledávky. Přestože na základě doručeného vyrozumění věděl, že nesmí nakládat se svým majetkem včetně nemovitostí a majetku patřícího do společného jmění manželů, prodal své auto a podstatně tím ztížil výkon rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu veřejné moci, čímž se měl dopustit trestného činu.

Na dávky neměla nárok

    Z přečinu podvodu byla obviněna 39letá žena, která připravila stát o více jak šest tisíc korun. Nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Bílině, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení. Kromě toho neoznámila ukončení nezaopatřenosti svého syna z důvodu vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání na úřadu práce, v důsledku čehož jí byl vyplacen přídavek na dítě, na který neměla zákonný nárok. Pokud bude uznána vinnou, hrozí jí až dvouleté vězení.

Ukradený materiál

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Bílina vloupal do prodejny stavebního materiálu. Z areálu si odnesl europalety a několik balení fasádního polystyrenu, celková škoda byla vyčíslena na více jak patnáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

22. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem