Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil pod vlivem

LITOMĚŘICKO – Dechová zkouška požití alkoholu potvrdila… 

V uplynulých dnech policisté stavěli a kontrolovali na komunikaci I/30 u Lovosic řidiče nákladního vozidla značky Renault. Provedenou dechovou zkouškou zjistili, že 40letý muž usedl za volant vozu opilý. Přístrojem Dräger mu naměřili nejprve 2,30 promile alkoholu v dechu a následný krevní test vykazoval 2,37 promile. Další jízda byla řidiči zakázána a na služebně mu bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V těchto dnech byl řidič odsouzen k desetiměsíčnímu podmíněnému trestu odnětí svobody s odkladem na 30 měsíců a dále mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel po dobu 30 měsíců.

Ženu se podařilo zachránit…

V uplynulých dnech jsme přijali na lince 158 oznámení, že v Radovesicích na ulici měla zkolabovat žena středního věku. Policisté ihned vyjeli na místo. Žena se nacházela na krajnici místní komunikace, kam pravděpodobně přijela na bicyklu ležícím opodál. Zde přítomné osoby, které oznámily nešťastnou událost, již prováděly nepřímou masáž srdce. Hlídka policistů vystřídala oznamovatele, pokračovala v masáži srdce a dále nasadila lékařský přístroj AED určený k defibrilaci osob. Masáž byla prováděna až do příjezdu lékařů. Zásah policistů byl rychlý a úspěšný a patří jim poděkování za profesionální přístup při záchraně lidského života. Rovněž tak patří poděkování oznamovatelům, kteří prvotní pomocí a včasným zavoláním na tísňovou linku, zajistili rychlý zákrok policistů a složek IZS vedoucí k záchraně lidského života.

Otevřené vozidlo lapku navnadilo

Roudničtí policisté se zabývají oznámením o krádeži věcí z vozidla. Událost oznámila žena, která ponechala na místním parkovišti svůj odemčený automobil na chvíli bez dozoru. Pravděpodobně toho využil neznámý lapka, který ze sedadla vozu odcizil mobilní telefon a platební kartu. Poškozená vyčíslila škodu na více než 20 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají.

Snadná kořist

Vozidla zaparkovaného v krytém stání u rekreačního objektu na Litoměřicku se zmocnil neznámý pachatel. Ke krádeži došlo pravděpodobně v nočních hodinách a pachatel využil toho, že klíčky k zapalování ponechal majitel uvnitř neuzamčeného vozidla. Způsobená škoda byla odhadnuta na více než 100 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Litoměřice, 20. 7. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem