Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil opilý a v zákazu řízení, havaroval

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Dopravní nehoda pod vlivem alkoholu a řízení bez oprávnění na Lounsku
     Ze třech trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 47letý řidič z Chomutovska. Počátkem srpna jel vozidlem zn. Ford ve směru od Žatce na Hořetice, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vyjel mimo komunikaci, kde havaroval, a přitom poškodil dopravní značku. Lehce zraněný řidič byl ošetřen v nemocnici, hmotná škoda byla odhadnuta na 31 tisíc korun. Rozborem krve bylo zjištěno, že řidič měl v době řízení vozidla 3, 38 promile alkoholu v krvi. Navíc při vyšetřování policisté zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Dopravní nehodovost
     Ve čtvrtek vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 57 dopravních nehod a havárií. Nikdo nebyl usmrcen, těžce zraněn byl 1 člověk. Lehké zranění utrpělo 8 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 2 212 000 korun.
     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 12 případech. Nedání přednosti v jízdě bylo příčinou nehody v 9 případech a nepřiměřená rychlost v 8 případech. Pod vlivem alkoholu byli 2 viníci dopravních nehod.
     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 11, DC – 3, CV - 7, JN - 7, LB – 4, LT - 5, LN – 2, MO - 6, TP - 7, UL – 5, dálniční odd. - 0.

vytisknout  e-mailem