Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil opakovaně vozidlo, ačkoliv má zákaz...a navíc pod vlivem drog

BENEŠOVSKO - Policisté dále zjistili, že muž má na svědomí i krádež 

Benešovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Benešova jako obviněného ze spáchání pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu krádeže vloupáním ve formě spolupachatelství. Za toto jednání mu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

Během května a června tohoto roku, ve třech případech, kontrolovala hlídka policistů právě devětadvacetiletého muže. Ten řídil motorové vozidlo, ačkoli má od března Městským soudem v Benešově vysloven zákaz řízení motorových vozidel v délce 12ti měsíců. Navíc u něj policisté provedli orientační test na jiné návykové látky, kdy byl zjištěn pozitivní výsledek na amfetamin/metamfetamin, to následně potvrdil i výsledek odběru biologického materiálu.

Policisté však navíc zjistili, že se ten stejný muž měl společně s dalšími dvěma osobami vloupat do garáže rodinného domu v Benešově, tam měli společně odcizit pouze drobnosti v celkové hodnotě do tisíce korun. Policisté na místě vloupání zajistili několik stop, které byly Odborem kriminalistické techniky a expertiz, z oboru kriminalistiky, odvětví daktyloskopie vyhodnoceny a prokázaly shodu s otisky devětadvacetiletého muže. Ten má totiž již několik záznamů v rejstříku trestů.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
27. září 2021

vytisknout  e-mailem