Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil, i když si byl vědom zákazu

Praha venkov – VÝCHOD – Opakovaně porušoval rozhodnutí soudu. 

Hlídka z obvodního oddělení Odolená Voda si všimla v sobotu 11. srpna kolem půl sedmé večer projíždějícího řidiče, kterého dobře znala. Vozidlem značky Škoda jel od Větrušic směrem na obec Řež, kde ho policisté zastavili. Provedenou kontrolou se pouze utvrdili v tom, že řidič má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel, který je platný ještě pro následující dva měsíce. Muž si byl vědom svého trestu a s policií spolupracoval. Na služebně v Odolené Vodě mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Ač si devětatřicetiletý muž uvědomoval své protiprávní jednání, zřejmě se rozhodl soudem vyslovený zákaz řízení i nadále ignorovat. Policisté se s ním totiž opět potkali ve stejné situaci i v následujících dvou dnech. V úterý 14. srpna policistům neunikl ve Větrušicích a následující den byl znovu přistižen při řízení osobního vozidla v Postřižíně.

Nyní bude o opakovaném porušování rozhodnutí soudu devětatřicetiletým mužem rozhodovat soudce okresního soudu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.  

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
15.8. 2018    

vytisknout  e-mailem