Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil, ač neměl

LITOMĚŘICKO – Zákon porušil opakovaně. 

          Policisté kontrolovali v polovině tohoto týdne 30letého muže z Lovosicka, který ve večerních hodinách řídil vozidlo v Lovosicích, ačkoliv má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel platný až do podzimních měsíců tohoto roku. Zákaz porušil během období jednoho měsíce již potřetí. Na policejní služebně mu bylo sděleno podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. O výši trestu bude rozhodovat soud.

Síť v oknech hmyz zastaví, ale zloděje ne…

          Policisté tento týden přijali oznámení o krádeži věcí z karavanu zaparkovaného na Terezínsku. Ke krádeži došlo v nočních hodinách, a zatímco poškození spali v karavanu, neznámý lapka rozřízl síťovou výplň okna a odcizil finanční hotovost a elektroniku za několik desítek tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Vzal tablet i pneumatiky

          Krádeží věcí ze zaparkovaného vozidla se zabývají litoměřičtí policisté. Počátkem týdne pravděpodobně v nočních hodinách se vloupal neznámý pachatel do osobního vozidla zaparkovaného u zahrádkářské kolonie na okraji Litoměřic. Do vozu vnikl nezjištěným způsobem a odcizil tablet, golfové hole, autobaterii, dvě pneumatiky s diskem a další věci za více než 10 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Kola zmizela z auta

          V polovině tohoto týdne krátce po poledni zmizela ze zaparkovaného vozidla v Roudnici nad Labem jízdní kola. Poškozený zaparkoval na jedné z roudnických ulic, a zatímco obědval v jedné z místních restaurací, jeho bicyklů umístěných na zadním nosiči na kola se zmocnil neznámý lapka. Škoda způsobená krádeží dvou jízdních kol je vyčíslena na více než 40 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizených kolech policisté pátrají.

Litoměřice, 17. 8. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem