Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidiči usedli za volant opilí

Jeden z řidičů se choval agresivně a policisté museli použít donucovací prostředky.  

V neděli večer kontrolovali olomoučtí policisté na Slavonínské ulici řidiče motorového vozidla BMW. Provedenou dechovou zkouškou zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu. Policisté řidiči naměřili hodnotu 2 promile alkoholu v dechu, opakovanou zkoušku muž odmítl. Řidič také odmítl zajistit si své vozidlo,  které tvořilo překážku v silničním provozu, proto policisté museli zajistit odtažení automobilu na střežené parkoviště sami. Řidič byl agresivní, policistům slovně vyhrožoval a chtěl z místa odejít. Policisté jej vyzvali, ať zůstane na místě  nebo proti němu bude použito donucovacích prostředků a muž zakročující hlídce začal opět vulgárně nadávat a zaútočil i fyzicky.  
Policisté proto použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta a opilého muže zajistili. Ke zranění řidiče ani policistů během zákroku nedošlo. Šestačtyřicetiletý muž byl převezen do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění, podrobil se zde lékařskému  vyšetření a odběru krve. Muž je podezřelý ze spáchání trestného ohrožení pod vlivem návykové látky a z útoku na veřejného činitele. Dle trestního zákona podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 

Po požití alkoholu jel i řidič motorového vozidla  Škoda Felicia, kterého zastavila policejní hlídka v sobotu v pět hodin ráno na Polské ulici v Olomouci.   Opakovanou dechovou zkouškou policisté šestadvacetiletému řidiči naměřili hodnotu 1,65 promile a následně  1,54 promile alkoholu v dechu. V neděli policisté muži sdělili ve formě zkráceného přípravného řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  Řidič může být za jízdu pod vlivem alkoholu potrestán zákazem činnosti, peněžitým trestem, případně trestem odnětím svobody až na jeden rok. 
 

por. Mgr. Jitka Dolejšová

 

vytisknout  e-mailem