Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řidiči s pozitivním testem na přítomnost OPL

ŠUMPERSKO - Lékařské vyšetření odmítli. 

První březnový den policisté na Šumpersku odhalili hned tři řidiče, u kterých orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek ukázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin/metamfetamin.

Jako první zkontrolovali v odpoledních hodinách v Šumperku teprve 19letou řidičku osobního vozu. U této vedle pozitivního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek zjistili, že k jízdě užila vozidlo bez platné technické kontroly. Navíc u sebe neměla ani řidičský průkaz.

Další dva „hříšníky“ ve věku 38 a 44 let zastavili policisté ve večerních hodinách v obci Rapotín. Všichni řidiči se na výzvu policistů odmítli podrobit lékařskému vyšetření ke zjištění, zda nejsou ovlivněni jinou návykovou látkou než alkoholem. Oběma řidičům policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Zjištěné protiprávní jednání policisté oznámili k dalšímu projednání příslušnému správnímu orgánu. Za takové jednání řidičům hrozí až padesátitisícová pokuta, zákaz činnosti v délce trvání od jednoho roku do dvou let a přičtení 7 bodů v bodovém hodnocení porušení povinností stanovených zákonem.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
2. března 2018

vytisknout  e-mailem