Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Řidiči příliš šlapou na plyn

PARDUBICKÝ KRAJ – Za tři dny porušili v 63 případech nejvyšší povolenou rychlost jízdy. 

Foto PČRFoto PČRFoto PČRFoto PČRPři pátečních a víkendových kontrolách, na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, jsme v našem kraji v třiašedesáti případech zjistili překročení rychlosti jízdy v obci i mimo ni. V devětatřiceti případech jsme porušení zákona vyřídili na místě udělenou pokutou a čtyřiadvacet překročených rychlostí jsme oznámili správním orgánům k projednání.  

Nejrychlejšího „piráta“ silnic jsme naměřili v pátek dopoledne na silnici I. třídy č. 35, jedoucího ve směru na Moravskou Třebovou. Řidič vozidla značky Citroën Jumper jel v úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost jízdy 90 km/h, rychlostí 142 km/h. Tudíž o alarmujících 52 km/h více.

Další řidič „rekordman“ jel se svým vozem značky Volkswagen Golf v úseku o 68 km/h rychleji, než v daném místě dovoluje předepsaná rychlost jízdy 70 km/h. V pátek po poledni na silnici I. třídy č. 2 ve směru na Valy jel rychlostí 138 km/h.

O dvě hodiny později jsme změřili v obci Mikulovice řidiče jedoucího 84 km/h v úseku se stanovenou 50 km/h. V dostupných evidencích jsme zjistili, že tento řidič se stejného přestupku v polovině loňského roku již dopustil.

U obce Opočínek je nyní na silnici I. třídy č. 2 v úseku mimo obec snížena rychlost jízdy na 70km/h, opatření je z důvodu zvýšeného provozu vozidel přivážející ochranné pomůcky z pardubického letiště a dále k jejich další distribuci na konkrétní místa. Někteří řidiči snížení rychlosti nerespektují, stejně jako jeden z nich v pátek krátce před čtvrtou hodinou odpolední, který jel v daném úseku 111 km/h.

Všechny zmíněné případy jsme oznámili místně příslušným správním orgánům k projednání. Apelujeme na řidiče automobilů a motocyklů, aby ubrali plyn a jezdili předepsanou rychlostí. Všem přejeme šťastný návrat domů.

6. dubna 2020
por. Bc. Lenka Vilímková  

vytisknout  e-mailem