Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem návykových látek

PLZEŇ – Během víkendu řešili dopravní policisté několik dopravních, z nichž ve třech případech sehrál hlavní roli alkohol za volantem. prap. Veronika Hokrová 18. prosince 2017 

     O tom, že alkohol za volant nepatří, se mohli přesvědčit i 3 řidiči, kteří jsou podezřelí ze zavinění dopravní nehody na několika místech v Plzni. V prvním případě policisté řešili dopravní nehodu, která se stala v pátek dne 15. prosince 2017 v nočních hodinách v Plzni.  Na křižovatce ulic Slovanské a Sladkovského 20letý řidič začal s vozidlem couvat, přičemž zřejmě pod vlivem podnapilosti přehlédl za ním stojící osobní motorové vozidlo. V tomto případě nedošlo ke zranění osob. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku na zjištění alkoholu v dechu, která byla pozitivní, a to 2,18 promile. Následně se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení. 

     Druhá dopravní nehoda se stala v sobotu dne 16. prosince 2017 brzy ráno, kdy 22letý řidič jel po vozovce Rokycanské, kdy odbočoval se svým vozem vpravo do ulice Revoluční, kde levým bokem vozidla narazil do levého boku stojícího osobního vozidla, jehož řidič dával přednost jedoucím vozidlům, která projížděla po vozovce ulice Rokycanské. Policisté u 22letého řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní, a to 1,65 promile. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. I v tomto případě se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení.

    Třetí dopravní nehoda, u které alkohol sehrál svou roli, se stala v neděli dne 17. prosince 2017 krátce po poledni, kdy 27letý řidič přejel s  osobním vozidlem na rovném úseku vozovky ulice Pod Vrchem do protisměru, kde narazil do zaparkovaného osobního vozidla. Vozidlo řidiče bylo po střetu následně odhozeno vpravo v jeho směru jízdy, kde došlo ke střetu s dalším zaparkovaným osobním vozidlem, které stálo při pravém okraji vozovky. O několik minut později provedli policisté u řidiče dechovou zkoušku na zjištění alkoholu v dechu s pozitivním výsledkem, a to 1,58 promile. Následně se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení. I v tomto případě nedošlo ke zranění osob při dopravní nehodě. Dále policisté zjistili, že 27letý řidič nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a jeho vozidlo nesplňovalo technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích.

V současné době se dopravní policisté jednotlivými dopravními nehodami intenzivně zabývají.

prap. Veronika Hokrová
18. prosince 2017
 

vytisknout  e-mailem