Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči opět bourali, jedna žena zemřela

KRAJ: Nevyzpytatelné počasí potrápilo většinu kraje. /FOTO/ 

V jednu hodinu odpoledne došlo na dálnici D2 (za exitem Blučina) ve směru na Hustopeče k vážné dopravní nehodě. Po střetu dvou osobních vozidel se zranili tři lidé, jeden cestující vyvázl bez šrámů. Bohužel ale na místě také zemřela i jedna řidička. Nepomohla jí ani rychlá pomoc záchranářů. Dechová zkouška u druhého šoféra byla negativní. Po dobu vyšetřování nehody byl hlavní tah na Slovensko průjezdný jedním pruhem. Přesná příčina a míra zavinění bude nyní předmětem dalšího šetření dopravních policistů.

por. Petr Vala, 28. listopadu 2021 - 15:00 hodin - AKTUALIZACE 

V neděli dopoledne začalo počasí opět komplikovat dopravu v kraji. Ve vyšších polohách intenzivně sněžilo, naopak v nížinách zase hustě pršelo. Nevyzpytatelná teplota se přitom pohybovala kolem nuly. Jedná se velmi nebezpečnou kombinaci, kdy se vozovky stávají velmi rychle kluzkými. Do desáté hodiny evidovali policisté víc než desítku událostí. Především se jednalo o drobné kolize bez vážnějšího zranění. Namrzlé silnice v kopcích dělaly problémy i řidičům nákladních automobilů, kteří je nemohli vyjet a mnohdy celou komunikaci zcela zablokovali. 

Kolem deváté havaroval šofér na rozmezí okresu Vyškov a Hodonín. V lesním úseku na silnici první třídy (I/54) zřejmě nepřizpůsobil rychlost špatnému počasí  a v prudké zatáčce na kluzké silnici vyjel mimo komunikaci. Přitom porazil dopravní značku a s autem zůstal stát v příkopě. Téměř ve stejnou dobu a na totožném došlo k podobnému karambolu i v protisměru. Tentokrát ale řidička skončila ve srázu na druhé straně silnice. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Další havárie se stala i u Měnína na Brněnsku. Zde automobil skončil po smyku těsně vedle potoka. Dechová zkouška byla u muže negativní. 

Husté sněžení zkomplikovalo život i motoristům na hlavních tazích. Zejména dálnice D1 a D2 byly v dopoledních hodinách sjízdné pouze se zvýšenou opatrností.

Policisté proto doporučují, pokud někam nutně nepotřebujete vyjet, zůstaňte raději doma. V opačném případě bedlivě sledujte dopravní zpravodajství a jezděte velmi opatrně. Zapomenout byste neměli ani na zimní výbavu a zimní pneumatiky.

por. Petr Vala, 28. listopadu 2021 - 11:00 hodin.

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1 - Měnín na Brněnsku

Foto č. 1 - Měnín na Brněnsku 

Detailní náhled

Foto č. 2 - Měnín na Brněnsku

Foto č. 2 - Měnín na Brněnsku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem