Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řidiči jeli moc rychle

Šumperk - mladíci ukradli uzené přímo z udírny 

Řidiči jeli moc rychle
Dne 19.12.2009 kolem půl jedné odpoledne, došlo k dopravní nehodě na silnici mezi obcemi Dubicko a Police. 26letý řidič vozidla značky Fiat Ulysse ze Šumperka, jedoucí ve směru od obce Police, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a přejel s vozem do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem značky Fiat Seicento, které bylo v důsledku nárazu odhozeno mimo silnici. Při nehodě utrpěla 23letá řidička seicenta těžké zranění nohy a její šestnáctiletá spolujezdkyně středně těžké zranění. Řidič bysse vyvázl bez zranění. U obou řidičů byla přítomnost alkoholu vyloučena dechovou zkouškou. Škoda na vozidlech byla na místě předběžně vyčíslena dohromady na 90000 Kč. Policisté nyní 26letého řidiče vyšetřují pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.
Ve stejný den o pět minut později byla nahlášena další nehoda, a to na silnici mezi obcemi Vlachov a Libivá. 27letá řidička osobního vozu značky Škoda Fabia z Olomoucka, jedoucí ve směru od Vlachova nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a stavu vozovky a po projetí levotočivé zatáčky, na přímém úseku silnice se její vozidlo dostalo do smyku, který řidička nezvládla a vyjela vpravo mimo silnici do příkopu, kde se vozidlo převrátilo přes střechu na levý bok. Při havárii utrpěla řidička lehké zranění. Přítomnost alkoholu byla vyloučena dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 200000 Kč. Další škoda vznikla poničením dopravní značky, a to ve výši 5000 Kč.
 
 
 
 
 
 
Kradli propanbutan
Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který v době od 19.12. do 20.12.2009, po odstraněné visacího zámku z kovové klece pro ukládání propanbutanových láhví před prodejnou v obci Oskava, odcizil dvě desetikilogramové a tři dvoukilogramové láhve s plynem. Majiteli tak způsobil škodu přes 4500 Kč.
V nočních hodinách z 19.12. na 20.12.2009 odcizil neznámý pachatel desetikilogramovou propanbutanovou láhev také v Kolšově. Zloděj vypáčil petlici u zabudované dřevěné skříně umístěné pod oknem domu a po přestřižení přívodu plynu ke kamnům v domě plynovou láhev odcizil i s regulačním ventilem. Majiteli tak vznikla celková škoda kolem 3000 Kč.
 
Mladíci ukradli uzené přímo z udírny
Dne 20.12.2009 večer oznámil na Obvodním oddělení Policie České republiky v Hanušovicích 39letý muž krádež uzeného masa v obci na Hanušovicku. Uvedl, že od ranních hodin v udírně na zahradě, která byla volně přístupná přes odemčenou branku, udil vepřové maso. Před půl osmou večer však při kontrole zjistil, že mu byla část vyuzeného masa, o váze kolem 13 kilogramů, v hodnotě kolem 3000 Kč, z udírny odcizena. Na místo krádeže se společně s hlídkou policistů dostavil i služební psovod a jeho svěřenec v krátké době policisty dovedl po stopě až do domu, kde se při šetření k činu doznali dva šestnáctiletí mladíci a většinu uzeného vydali zpět majiteli. Policisté krádež šetří jako přestupek proti majetku.

vytisknout  e-mailem