Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči hřešili

LITOMĚŘICKO – Tento víkend bohužel vedly ženy… 

   Během tohoto víkendu policisté kontrolovali tři řidiče, kteří usedli za volant vozidla pod vlivem alkoholických nápojů. V sobotu ve večerních hodinách kontrolovali dopravní policisté šestatřicetiletého řidiče vozidla značky Škoda v Budyni nad Ohří. Dechová zkouška na alkohol u tohoto muže opakovaně přesahovala hodnotu přes dvě promile. Další jízda mu byla zakázána a následujícího dne si převzal sdělení podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

   Další hříšnicí byla žena, která se svým vozem projížděla v neděli dopoledne centrem Litoměřic. Byla zastavena hlídkou litoměřických strážníků a následně přivolanými policisty vyzvána k vykonání dechové zkoušky na alkohol. Dvaadvacetiletá žena nadýchala 2,52 a 2,40 promile! Sdělení podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky si převzala dnešního dne.

   V neděli ve večerních hodinách byla hlídkou policistů kontrolována pětačtyřicetiletá řidička vozidla značky Fiat v Lovosicích. Dechová zkouška na alkohol rovněž proběhla s pozitivním výsledkem. Řidička nadýchala 1,65 a 1,76 promile. V případě soudem uznané viny hrozí nezodpovědným řidičům trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče (údaj hod:min).

Přes čtyři zákazy za volantem!

   Ani čtyři různé výroky o zákazu řízení nezabránily 23letému muži sednout si za volant motorového vozidla. Přestože má pražským a děčínským magistrátem a navíc i děčínským soudem uloženy celkem čtyři tresty spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, řídil v neděli krátce po půlnoci zcela bez zábran auto obcí Lovečkovice. Narazil ale na hlídku policistů a hned putoval na policejní stanici pro sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jeho spáchání ho může soudce v krajním případě poslat až na tři roky za mříže.

Litoměřice, 4. 6. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem