Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidiče na silnicích v Libereckém kraji překvapil nový sníh

KRAJ - Policisté v kraji vyjížděli od dnešních ranních hodin k více jak dvěma desítkám dopravních nehod. Žádná z nich si naštěstí nevyžádala žádné vážné zranění. 

Od brzkých ranních hodin dnešního dne vyjížděli policisté v Libereckém kraji k více jak dvěma desítkám dopravních nehod. Řidiče překvapil na silnicích nově napadaný sníh. Nejvíce dopravních nehod řešili policisté na Liberecku, kdy vyjížděli k desítce oznámení, a také k šesti oznámením na Českolipsku. Všechny nehody se naštěstí obešly bez vážných zranění, pouze jedna nehoda si vyžádala jedno lehké zranění. Ve většině případů to odnesly pouze poškozené plechy. 

První nehoda, ke které v brzkých ranních hodinách kolem třičtvrtě na pět ráno vyjížděli liberečtí dopravní policisté na silnici I. třídy č. 35, se stala na Paceřickém kopci. Ve směru na Turnov u odbočky na obec Husa havaroval kamion. Řidič kamionu dostal na zasněžené vozovce smyk a skončil za svodidly vpravo mimo vozovku. Řidič cizí státní příslušnosti vyvázl z nehody bez zranění. Policisté jej podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. Na místě nehody nedošlo ani k úniku provozních kapalin. Vyprošťování kamionu bude probíhat v odpoledních hodinách, po čtrnácté hodině, kdy úsek komunikace I/35 bude u Paceřic uzavřen a objízdná trasa bude svedena  přes obec Husa. 

Z důvodu sněžení došlo v ranních hodinách k uzavírce silnice III. třídy mezi Oldřichovem v Hájích a Raspenavou pro nákladní automobily nad 3,5 tuny. 

Apelujeme na řidiče, aby svoji jízdu přizpůsobili aktuálnímu stavu vozovky a s ohledem na nově napadaný sníh ubrali nohu z plynu. 


17. 3. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem