Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidičce hrozí roční vězení

NÁCHODSKO– Dechová zkouška ukázala hodnotu více než 2,5 promile alkoholu. 

Jak ukazují výzkumy, alkohol se podepisuje na způsobu řízení. Již při překročení hranice půl promile začíná převažovat negativní vliv na lidský organismus. Člověk se stává apatickým, snadno upadá do depresí a je celkově v útlumu. Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale má výrazný vliv na periferní vidění.

V těchto dnech hronovští policisté při silniční kontrole zastavili řidičku, kterou vyzvali k provedení dechové zkoušky. Ta ukázala první hodnotu 2,68 promile alkoholu, následně druhá pak 2,59 promile alkoholu v dechu. Se ženou ve vozidle cestovaly i její dvě děti. Policisté řidičce zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz, zároveň zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě prokázání viny hrozí až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Nebezpečnou jízdou, bezohledností řidičů a nedodržováním předpisů dochází k vážným dopravním nehodám. V posledních dnech informujeme o řidičích ovlivněných alkoholem čím dál častěji. Oproti loňskému roku evidujeme 45% nárůst opilých řidičů a téměř 25% nárůst zdrogovaných řidičů.Všichni účastníci silničního provozu si musí uvědomit, že porušováním dopravních předpisů a stoupající agresivní jízdou není možno zajistit bezpečnost v silničním provozu. I přes veškerou snahu policistů prováděním dopravních akcí a zvýšeným dohledem na pozemních komunikacích není na našich silnicích úplně bezpečno, neboť především řidiči a všichni účastníci silničního provozu musí být ohleduplní a mít společný zájem, a to je snížit počet dopravních nehod na našich silnicích.

por. Mgr. Lucie Konečná
6.12.2022, 10:00hod.

vytisknout  e-mailem