Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič ztratil trpělivost a rozbil okno autobusu

LIBEREC - Výtržnictví a poškození cizí věci má na svědomí řidič, který ztratil při dopravní situaci s řidičem autobusu trpělivost a rozbil mu okénko dveří. 

O tom, že někdy bývá situace v dopravě pro řidiče příliš stresující a ti poté ztrácí trpělivost, svědčí i případ, který se stal počátkem srpna letošního roku v Liberci. Řidič osobního vozidla Mercedes Benz Vito se na ulici Košická v blízkosti sjezdu na Děčin dostal nejdříve do slovní rozepře s řidičem v koloně vedle stojícího autobusu Irisbus. Muži z osobního vozidla se nelíbil manévr řidiče autobusu, který se nestačil po projetí křižovatkou zařadit tak, jak potřeboval a došlo přes otevřené dveře a stažené okénko ke slovní výměně s vulgárními výrazy. Řidiči osobního vozidla však došla trpělivost a následně vystoupil ze svého auta a pokusil se násilně otevřít již uzavřené přední dveře autobusu. Když se mu to však nepodařilo, udeřil pěstí do skleněné výplněě pravého křídla předních dveří, kterou tímto poškodil. Na skleněné výplni vznikla škoda za bezmála 6 tisíc korun. 

Následně se musel ze svého jednání zpovídat na obvodním oddělení Liberec - Centrum. Zde mu policisté v těchto dnech sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinů "výtržnictví" a "poškození cizí věci". 


27.9.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem