Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič se chtěl "svou taktikou" vyhnout kontaktu s policisty, dosáhl pravého opaku

ČESKOLIPSKO - Naměřili mu 2,86 promile alkoholu a má blokované řidičské oprávnění 

V úterý odpoledne projíždělo ulicí 5. května v České Lípě od centra na Sosnovou osobní vozidlo tovární značky Peugeot 206, když ho z protisměru míjelo vozidlo naší hlídkové služby. Policisty zaujalo na řidiči to, že se až nepřirozeně vyhýbal pohledu na jejich vůz v barvách policie. Tuto zdánlivou maličkost neponechali bez dalšího zájmu a pro jistotu řidiče zkontrolovali. Ukázalo se, že je jejich šestý smysl nezklamal. 

Jen co řidič z vozidla vystoupil, byl z jeho dechu cítit alkohol a následná dechová zkouška ukázala, že má v sobě 2,86 promile alkoholu. Navíc za volantem neměl co dělat, protože mu Městský úřad v České Lípě už v roce 2015 vyslovil blokaci řidičského oprávnění, která je stále v platnosti.

Naměřenou hodnotu šofér peugeotu okomentoval tak, že se jedná o zbytkový alkohol z předchozího dne, který doplnil jedním čerstvě vypitým pivem. Ještě téhož dne si od nás převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí odnětí svobody až na jeden rok včetně zákazu řízení motorových vozidel.

13. 5. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem