Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Řidič s odcizeným vozidlem narazil do policejního vozidla

HRADECKO – Tři policisté byli zraněni, řidič byl na útěku z místa zadržen. 

Podezřelý, který se včera přiznal ke krádeži vozidla, byl téhož dne obviněn z krádeže, maření výkonu úředního rozhodutí a vykázání a dále  z násilí proti úřední osobě. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání obviněného. Za uvedné jednání mu hrozí trest odnětí svobody až na 12 let.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace dne 27.9.2018 v 11:20

___________________________________________

Případ si dnes převzali policisté z Krajského ředitelství policie Králolvéhradeckého kraje, v současné době stále probíhají intenzivní procesní úkony.

Při nehodě byli zraněni tři policisté, kteří jsou v současné době v pracovní neschopnosti. Jeden z nich utrpěl vážné zranění, se kterým zůstal hospitalizován v nemocnici. 

K osobě podezřelého policisté mj. zjistili, že byl v minulosti opakovaně řešen policií za protiprávní jednání. V minulosti byl odsouzen za opakované krádeže nebo neoprávněné užívání cizí věci, v dubnu 2018 byl propuštěn z výkonu trestu, kde vykonával trest odnětí svobody za vydírání a nebezpečné vyhrožování. Rovněž má muž několik záznamů v evidenční kartě řidiče, z nichž je zřejmé, že přesto, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz, byl opakovaně přistižen a řešen za řízení vozidla. V současné době má až do srpna 2020 vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

V souvislosti s pířadem se policisté obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci. Šetřením vyšlo najevo, že krátce před nehodou se v ulici Piletická u hradeckého letiště měla pohybovat dvě neznámá osobní vozidla, která předjížděla podezřelého řidiče, jedoucího v odcizeném vozidle zn. Volkwagen Passat Variant 3C. Jedním z těchto vozidel mělo být  podle zjištění menší vozidlo zn. Hyunday, pravděpodobně modré barvy. Žádáme proto oba dosud neznámé řidiče, aby se se svým svědectvím obrátili na linku 158 nebo se osobně dostavili na jakoukoliv policejní služebnu. Rovněž se obracíme na další případné svědky, kteří tudy okolo 14:30 projížděli a mohli by tak poskytnout k případu jakékoliv informace, aby se rovněž neváhali obrátit na policii, za což děkujeme.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace dne 26. 9.2018 ve 14:30
_________________________________________________

Dnes před půl třetí odpoledne jsme na lince tísňového volání obdrželi oznámení, že v okolí letiště v Hradci Králové se má pohybovat kradené vozidlo. Na místo ihned vyrazily policejní hlídky. Při příjezdu k letišti řidič s vozidlem jel vysokou rychlostí proti policejním hlídkám. Jedno z policejních vozidel zastavilo uprostřed vozovky, řidič s vozidlem Volkswagen první vozidlo protisměrem objel a za ním čelně narazil do právě přijíždějícího vozidla druhé hlídky. Sedmadvacetiletý řidič se po nehodě dal na útěk, kdy po pár metrech byl zadržen. Dle prvotních informací dva z policistů při nehodě utrpěli lehká zranění, třetí policista utrpěl zranění vážná. Zadržený muž byl následkem nehody zraněn lehce. U řidiče bylo orientačními testy vyloučeno požití alkoholu i návykových látek. Na místě bylo potvrzeno, že vozidlo bylo skutečně o tomto víkendu odcizeno v Hradci Králové. Škoda na obou zničených vozidlech je dle prvotních odhadů ve výši 350 tisíc korun. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky, včetně vrtulníku Letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje. 
Danou událost prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, kdy na tento trestný čin pamatuje trestní zákoník až šestiletým pobytem za mřížemi. Případ je předmětem dalšího šetření, a právní kvalifikace nemusí být konečná. 

mjr. Bc. Jan Čížkovský
25. září 2018, 18:15

Odkazy do noveho okna

DN Hradec Králové 25.9.2018

DN Hradec Králové 25.9.2018 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem