Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidič s dvěma promile převrátil vozidlo na střechu

NOVOJIČÍNSKO - události 

Dopravní nehodou skončila v brzkých ranních sobotních hodinách jízda osmadvacetiletého muže pod vlivem alkoholu. Ten během jízdy ve vozidle Subaru na ulici K Nemocnici v Novém Jičíně nezvládl řízení a najel pravým předním kolem na vyvýšený obrubník. Vozidlo následně narazilo do ocelového zábradlí a převrátilo se na střechu. Policisté u řidiče po příjezdu na místo provedli dechovou zkoušku, při které mu byla naměřena hodnota přesahující dvě promile. Muži byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Nyní mu za přečin ohrožení pod vlivem návykové hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


Vloupání do restaurace

Novojičínští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který se měl vloupat v Bernarticích nad Odrou do místní restaurace U Bříz. K události došlo v pondělních ranních hodinách, a to v době od 00:05 do 8:30 hodin. Pachatel do restaurace vnikl po násilném překonání okna, které bylo otevřené na ventilaci. Následně v objektu vypáčil čtyři uzamčené dveře a všechny místnosti prohledal. Ve vestibulu pak za použití násilí vnikl do automatu na cigarety, ze kterého odcizil kasu s odhadovanou finanční hotovostí 7 tisíc korun a dále cigarety různých značek v hodnotě 3 tisíc korun. Mnohem větší škodu však pachatel způsobil samotným poškozením automatu, a to ve výši 50 tisíc korun. Pachateli nyní hrozí v případě dopadení za trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody až dva roky za mřížemi.

Policisté v této souvislosti žádají občany, kteří by k dané události mohli poskytnout jakékoliv informace, aby navštívili kteroukoliv z policejních služeben, nebo zavolali na telefonní číslo 974 735 651 či na bezplatnou linku 158.


Nový Jičín 23. dubna 2019

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem