Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řidič předlořil padělaný doklad

Prachatice – Vacov – Před rokem havaroval s nákladním vozidlem, měl přes dvě promile alkoholu v dechu, prokázal se padělaným řidičský průkazem na cizí osobu. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 43letého cizince, jako obviněného ze spáchání dvou přečinů, ohrožení pod vlivem návykové látky a padělání a pozměnění veřejné listiny, kterých se dopustil tím, že v květnu 2017 řídil na silnici II. třídy číslo 170, ve směru jízdy Čábuze – Zdíkovec, nákladní vozidlo Renault, se kterým nezvládl, v důsledku nepřiměřené rychlosti a předchozího požití alkoholu, řízení a havaroval do silničních svodidel, poté se s vozidlem převrátil na pravý bok. Následným odborným měřením mu policisté naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Obviněný policistům předložil řidičský průkaz. Odborným zkoumáním však bylo zjištěno, že doklad je padělaný na jméno jiného cizince.

Případ dál vyšetřují prachatičtí kriminalisté a obviněnému v případě prokázání viny nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

24. května 2018  

vytisknout  e-mailem