Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidič ohrožoval provoz nejen na silnici

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nyní mu hrozí až tříleté vězení. 

Postrachem všech účastníků silničního provozu je opilý řidič. Stejným postrachem se v úterý 19. února stal devětatřicetiletý muž za volantem vozidla VW Golf. Asi hodinu po poledni po požití alkoholu brázdil silnice Uherskohradišťska. Během své nezodpovědné jízdy se dopustil několika dopravních přestupků, ale i trestného činu.

Nejprve na křižovatce v Uherském Hradišti projel na červenou. Poté pokračoval směrem do Kunovic, kde vjel do prostoru benzinové čerpací stanice, kde nerespektoval zákaz vjezdu. Značka neznačka, řidič ignoroval i dopravní značku “Stezka pro chodce a cyklisty“. Muž si zřejmě po ujetí několika metrů uvědomil, že není na silnici a rozhodl se vycouvat. Při tom ale narazil do informativní dopravní značky, kterou povalil. Aniž by na místě cokoliv řešil, odjel do místa trvalého bydliště. Policisté ihned po přijetí oznámení vyjeli na místo a poté za nezodpovědným řidičem. Muž nadýchal 1,49 promile alkoholu. K pití alkoholu před jízdou se přiznal. Co ale nepřiznal, je množství moku, které vypil. Poté ho hlídka převezla do Uherskohradišťské nemocnice na odběr krve.

Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Škoda, která při jeho alkoholové jízdě vznikla, je předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu po odsouzení hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

22. února 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem