Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič nákladního vozidla s návěsem nezastavil a ujel z místa dopravní nehody

BENEŠOVSKO – Policisté ze skupiny dopravních nehod po řidiči a nákladním vozidle s návěsem pátrají. Prozatím ale nemají mnoho poznatků, proto žádají veřejnost o pomoc a spolupráci. 

V neděli 3. února letošního roku jel před šestou hodinou ranní třiatřicetiletý řidič v osobním vozidle tovární značky Škoda Fabia combi modré barvy po silnici č. I/3 ve směru od Tábora na Benešov. Opačným směrem, tedy na Tábor, jel řidič s nákladním vozidlem s návěsem. Ten v úseku 26, 127. km této silnice, v pravotočivé zatáčce před obcí Olbramovice, s největší pravděpodobností dostal smyk a návěs se zpříčil přes komunikaci. Následkem toho došlo ke střetu levého boku návěsu s přední částí vozidla Škoda Fabia combi. Osobní vozidlo bylo nárazem odmrštěno do pravého příkopu mimo komunikaci (ve směru jízdy na Benešov). Řidič osobního vozidla utrpěl zranění, se kterými byl převezen ZZS do nemocnice k dalšímu ošetření. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

Řidič nákladního vozidla s návěsem nezastavil, neposkytl řidiči vozidla Škoda Fabia první pomoc a z místa dopravní nehody ujel. Policisté po řidiči a uvedeném vozidle intenzivně pátrají, ale nemají prozatím příliš poznatků. Žádají tak veřejnost o pomoc a spolupráci. Dopravní policisté pátrají po nákladním vozidle nezjištěné značky a návěsu značky Kögel, který by měl být poškozen na levé straně v oblasti přední nápravy. Zároveň by mu měla na levé straně chybět ochranná zábrana proti podjetí. Řidič od dopravní nehody ujel směrem na Olbramovice. Ve své jízdě dál pokračoval buď na Tábor, anebo na silnici č. I/18 na Sedlčany. Policisté se obracejí především na řidiče, kteří v neděli 3. února 2019 před šestou hodinou ranní jeli po uvedené komunikaci a mohli se tak stát svědky této dopravní nehody, aby je kontaktovali. Jakékoliv informace přijmou na telefonním čísle 735 785 559, anebo na lince tísňového volání 158. Za pomoc a spolupráci děkujeme.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
5. února 2019
 

vytisknout  e-mailem