Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič náklaďáku nadýchal skoro tři promile

KUTNOHORSKO – Policisté hledají svědky nebezpečné jízdy. 

V pátek 19. srpna 2016 v 11:15 hodin došlo na silnici číslo I/38 u křižovatky v místě zvané Skalka ve směru na Kutnou Horu k dopravní nehodě.

Řidič nákladního vozidla s návěsem při projíždění mírné levotočivé zatáčky vjel mimo komunikaci, kde pravým bokem srazil tři dopravní značky. Vyjel zpět na komunikaci a pokračoval v jízdě až do obce Církvice, kde s návěsem zaparkoval a usnul.

Přivolaná hlídka policistů muže zkontrolovala a orientační dechová zkouška u něj ukázala pozitivní hodnoty ve výši 2,94 promile. Řidiči byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. Při nebezpečné jízdě a nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Případ je veden ve Zkráceném přípravném řízení. Čtyřiapadesátiletému podezřelému hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Policisté se v této souvislosti obrací na veřejnost. Hledáme další svědky a řidiče, kteří byli nezodpovědným řidičem a jeho nebezpečnou jízdou ohroženi. Přivítáme jakékoli informace na bezplatné lince 158, případně na čísle kutnohorského dopravního inspektorátu 974 875 250.

Video nebezpečné jízdy naleznete zde:

http://kutnohorsky.denik.cz/nehody/tezce-opily-muz-ridil-kamion-a-ohrozoval-vsechny-okolo-hrozi-mu-tri-roky-vezeni-20160822.html

http://www.svoboda.info/zpravy/cerna-kronika/video_ridic-nakladaku-nadychal-skoro-tri-promile-policiste-hledaji-svedky-nebezpecne-jizdy/

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
22. srpna 2016

vytisknout  e-mailem