Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič měl tablety extáze

MOST - Našli je celníci při silniční kontrole; Na svoje oblečení si vzal kradené, chytila ho ostraha. 

Mladík měl v sáčku 109 tablet extáze

Policie v Mostě zahájila stíhání 20letého muže z Mostu a obvinila ho z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Ten měl loni koncem roku  neoprávněně přechovávat sáček, ve kterém bylo 109 kusů tablet extáze o hmotnosti 55 gramů. Zjistili to celníci při běžné silniční kontrole vozidla, jehož řidič jel rychle a kdy jejich pes zareagoval na přítomnost omamné a psychotropní látky. Řidič měl u sebe sáček s podezřelými tabletami. Celníci následně věc předali policii. Policisté tablety zajistili a odeslali k odborné expertize. Obviněný mladý muž je vyšetřován na svobodě a v případě odsouzení mu za toto jednání hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Kde mladík k tabletám přišel, nyní policie vyšetřuje.

Filuta ostrahu nepřelstil, lup měl pod svým oblečením

S nepoctivým úmyslem přišel do jednoho mosteckého supermarketu 27letý muž z Mostu. Rozhodl se, že si ukradne nějaké oblečení. A to učinil, ač byl za trestnou činnost odsouzen a z vězení se vrátil domů loni v prosinci. Vybral si mikinu a tepláky, zamířil do kabiny a věci si oblékl přes svoje oblečení, ve kterém přišel. Neunikl pozornosti ostrahy, která filutu zadržela poté, co bez placení prošel pokladnou. Skončil na policejním oddělení. Lup v hodnotě 940 korun byl zajištěn a vrácen zpět prodejně. Policisté recidivistovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. 

Jen pár minut stačilo zloději k vykradení auta

Nepříjemné překvapení čekalo tento týden jednoho motoristu z Litvínova. Ten zaparkoval poblíž litvínovské polikliniky na parkovišti své auto. Když se po pár minutách k vozu vrátil, zjistil, že má auto poškozené. Prohlídkou vozidla zjistil, že mu kdosi uvnitř odcizil tašku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Celková škoda, kterou mu zanechal neznámý poberta, činí 10 000 korun. Případem krádeže vloupáním se teď zabývají litvínovští policisté.

Policisté kontrolovali řidiče, ti překračovali rychlost

Dopravní policisté tento týden kontrolovali v Mostě, v okolních obcích a na silnicích I. třídy jak řidiči dodržují dopravní předpisy. Hlídky během dne zastavily a zkontrolovaly celkem 44 motorových vozidel a odhalily 34 dopravních přestupků. Za 27 z nich muži zákona uložili motoristům pokuty ve výši 12 500 korun, sedm porušení zákona bude předáno do správního řízení. U pěti vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav, 16 řidičů za volantem překročilo stanovenou rychlost,  3 řidiči se dopustili přestupku nesprávného způsobu jízdy. Kontroly na silnicích budou pokračovat i nadále.

 nprap. Ludmila Světláková

Most 26. ledna 2018

vytisknout  e-mailem