Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič měl přes dvě promile alkoholu

TŘEBÍČSKO: Řídit chtěl i opilý spolujedoucí 

V pondělí 8. května byli policisté v Třebíči po desáté hodině večer přivoláni na ulici Sportovní, kde strážníci městské policie zastavili vozidlo Škoda a zjistili, že je jeho řidič opilý. Na místo vyjela hlídka. Policisté provedli u devětatřicetiletého řidiče dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,08 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Dále policisté zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz. V další jízdě již nesměl pokračovat a policisté s ním provedli nezbytné úkony.

Vzhledem k tomu, že ve vozidle byl ještě spolujedoucí, který byl zjevně také opilý, učinili policisté opatření a dohlédli, aby ani on nemohl ohrozit bezpečnost provozu.

Spolujedoucí opravdu řidiče v krátké době nahradil za volantem a chtěl v jízdě pokračovat, čemuž policisté zabránili. Třiatřicetiletému muži naměřili při dechové zkoušce hodnotu 2,32 promile alkoholu. Řidičský průkaz při kontrole nepředložil. Také v jeho případě pro něho jízda skončila a vozidlo si muselo počkat na střízlivého řidiče.

Oba muži jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a dále přestupku na úseku dopravy. Případy policisté prověřují

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
9. května 2023

vytisknout  e-mailem