Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidič měl necelé tři promile

RYCHNOVSKO - Pravomocný zákaz řízení z loňského roku nerespektoval. 

Nejspíše alkohol stojí za dopravní nehodou, která se stala v pondělí 2. července krátce po půl deváté večer u kruhového objezdu v Častolovicích na Rychnovsku. Jednatřicetiletý řidič motorového vozidla tovární značky Jeep zde po průjezdu kruhového objezdu vjel do protisměru a tam se střetnul s protijedoucím vozem Ford a krátce na to i s dalším vozidlem, konkrétně se Škodou Fabia, jehož řidič utrpěl na místě zranění, s nímž byl převezen do nemocnice. V tomto vozidle došlo ještě k lehkému zranění spolujedoucího.

Policisté u jednatřicetiletého řidiče Jeepu naměřili v dechu opakovanou zkouškou hodnoty dosahující téměř tří promile alkoholu. Policisté navíc dalším šetřením zjistili, že řidič, který byl na základě provedené zkoušky pod vlivem alkoholu, si vozidlo, které řídil, vzal bez vědomí majitele. Sám má soudem vysloven pravomocný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a z neoprávněného užívání cizí věci. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše tří let. Hmotná škoda se v součtu vyšplhala orientačně až k částce 240 tisíc korun.

por. Ing. Magdaléna Vlčková
3. července 2018, 13:30 h

Odkazy do noveho okna

Častolovice

Častolovice 

Detailní náhled

Častolovice

Častolovice 

Detailní náhled

Častolovice

Častolovice 

Detailní náhled

Častolovice

Častolovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem