Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řidič kradeného vozidla ujížděl policistům

KARLOVARSKO – Natankoval a bez doplacení chybějící částky ujel.  

V pátek dne 21. října 2016 kolem 12:00 hodiny přijelo na benzínovou čerpací stanici v Dalovicích osobní vozidlo černé barvy značky Audi. Z vozidla vystoupil muž, který vyjmul ze stojanu pistoli a se zvláštní manipulací se snažil natankovat, což se mu po několika pokusech nakonec podařilo. Řidič vozidla, zřejmě cizinec, za tankování zaplatil Eury, přičemž mu na zaplacení celé částky chybělo necelých 10 Euro. Pokladní tak řekl, že jde ven zavolat svému kamarádovi, aby mu peníze přivezl. Místo toho však nasedl do auta a bez doplacení chybějící částky z místa odjel směrem na Ostrov.

O celé situaci byla na tísňovou linku 158 vyrozuměna policie. Do pátrání po řidiči ve vozidle Audi byla vyslána policejní hlídka Z OOP Ostrov, která vozidlo pronásledovala po silnici 1/13 ve směru na Chomutov. Řidič však na výstražné zvukové znamení k zastavení nereagoval a dál nebezpečným způsobem pokračoval v jízdě. Při tom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, když nebezpečným manévrováním předjížděl a vjížděl tak do protisměru. Na rovince v obci Stráž nad Ohří začalo pronásledované vozidlo hlídce ujíždět a ztratilo se jim z dohledu. V tento moment nejspíš odbočilo na lesní cestu a k policejnímu zátarasu, který byl vytvořen v Klášterci nad Ohří, už nedojelo.

Na linku 158 bylo následně přijato další oznámení, že černé vozidlo značky Audi způsobilo v obci Boč dopravní nehodu. Poškozený majitel uvedl, že řidič jel jako šílenec a při předjíždění v zatáčce mu na vozidle značky Ford Transit odřel levý bok a z místa ujel. Do pátrací akce po řidiči ve vozidle Audi bylo zapojeno několik policejních hlídek. Vozidlo se policistům podařilo po krátké chvíli nalézt v lesním porostu u tzv. Kočičí skály, avšak bez řidiče. Na místo byli vyslání policisté se služebními psy, pořádková jednotka a také vrtulník. Policisté propátrali les i okolí. To jim znesnadňovala špatná viditelnost vzhledem k pokročilé hodině, a také mlha. Pátrací akce tak byla ukončena s negativním výsledkem. Po ohledání nalezeného vozidla bylo zjištěno, že toto vozidlo bylo v noci ze čtvrtka na pátek ukradeno v Německu.

video zde

Žádáme tak veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém řidiči tohoto vozidla. Hledaný muž je bílé pleti, má na krátko střižené vlasy na ježka a je asi 180 cm vysoké střední postavy. Na sobě měl v době incidentu černou koženou bundu, šedý svetr, modré džíny a hnědé polobotky. Nemluvil česky. V případě jakýchkoliv informací k hledanému muži, které by pomohly k dopadení pachatele, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

nprap. Zuzana Týřová
25. 10. 2016

Odkazy do noveho okna

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem