Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič jel po dálnici s více než třemi promile alkoholu

KRAJ VYSOČINA: Policistům se opilý muž snažil ujet 

Ze spáchání trestného činu je podezřelý čtyřicetiletý muž z Prahy, který řídil na dálnici vozidlo s více než třemi promile alkoholu, před policejní hlídkou ujížděl a přitom poškodil jiné vozidlo, do kterého narazil. Policisté řidiče zajistili a muž skončil na protialkoholní záchytné stanici, po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že při činu způsobil dopravní nehodu, hrozí muži přísnější postih. Dále se dopustil ještě dopravních přestupků. Případ policisté dále prověřují.
 
V pátek 18. července přijali policisté kolem poledne na tísňové lince 158 dvě oznámení od řidičů, kteří sdělili, že po dálnici se pohybuje ve směru na Brno osobní vozidlo Ford, jehož řidič jede nebezpečně a kličkuje mezi jízdními pruhy. Policisté Dálničního oddělení Velký Beranov učinili okamžitě opatření, aby co nejrychleji podezřelé vozidlo nalezli, zastavili a zkontrolovali. Automobil policisté vypátrali na km 117 a dávali řidiči vozidla pokyn k zastavení. Řidič fordu nejprve reagoval snížením rychlosti a následoval policejní vozidlo, poté se však náhle rychle rozjel a začal vysokou rychlostí ujíždět ve směru na Brno. Policisté okamžitě začali ujíždějící automobil pronásledovat. Řidič vozidla Ford Mondeo odbočil z dálnice na parkoviště, kde narazil do nákladního automobilu, a po nárazu v jízdě pokračoval přes parkoviště a chtěl najet zpět na dálnici. Při dopravní nehodě se však ford poškodil a jeho jízda se zpomalila. Policisté automobil zastavili a řidiče zajistili.
U muže provedli dechovou zkoušku, při které řidiči naměřili hodnotu 3,2 promile alkoholu, opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu 3,23 promile alkoholu v dechu. Policisté muži přiložili pouta a převezli ho na lékařské ošetření, při kterém mu byla odebrána krev. Dále opilého řidiče eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muži také zadrželi jeho řidičský průkaz. Při dopravní nehodě vznikla na vozidlech škoda přibližně pětapadesát tisíc korun. Při kontrole automobilu Ford policisté zjistili, že není opatřeno dálniční známkou, řidič se tak dopustil dopravního přestupku, za který mu uložili blokovou pokutu. V sobotu sdělili policisté muži podezření ze spáchání trestného činu. Dále je řidič podezřelý ze spáchání dopravních přestupků, které policisté šetří.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
21. července 2014  
Odkazy do noveho okna

nákladní vozidlo

nákladní vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem