Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidič chodce srazil a z místa nehody ujel

ZLÍNSKO: Skončil v rukou policistů. 

Zlínští kriminalisté krátce po oznámení případu ztotožnili řidiče, který ve Fryštáku srazil v neděli 5. února večer chodce a z místa nehody odjel, aniž by těžce zraněnému muži poskytl první pomoc. Mladý řidič nejdříve svůj čin nepřiznal, později se však doznal.

Ve středu 8. února přišla na místní obvodní oddělení policie starší žena, která policistům sdělila, že jejího manžela zřejmě srazilo v neděli 5. února večer auto. To z místa nehody ujelo. Incident se odehrál kolem půl desáté večerní ve Fryštáku na místní komunikaci Lesní čtvrť v místní části Horní Ves. Zde neznámý pachatel způsobil těžké ublížení na zdraví šestašedesátiletému muži, který místem procházel. Řidič neznámého vozidla chodce srazil a poté z místa nehody ujel neznámo kam, aniž by poskytl zraněnému muži první pomoc.

Zraněnému chodci poskytl první pomoc až kolemjdoucí, který na místo přivolal záchranáře. Ti muže s těžkým zraněním převezli do krajské nemocnice.

Třicetiletého řidiče policisté k dané události vyslechli. Poté mu vyšetřovatel sdělil obvinění z trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu hrozí až pět let ve vězení.  K případu byli přizváni i znalci. Událost je nadále v šetření policistů a nelze vyloučit rozšíření obvinění řidiče z dalšího trestného činu.    

 

16. února 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem