Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič audi na přechodu pro chodce zranil 15letého mladíka

ČESKOLIPSKO - Chlapec utrpěl poranění na noze. 

V pátek 7. února odpoledne chtěl 15letý mladík přejít Děčínskou ulici po přechodu pro chodce ve směru od Ploučnice k obchodnímu domu Banco v České Lípě. Zatímco jeden vůz přijíždějící od budovy okresního soudu zastavil před přechodem, druhé auto, jedoucí ze stejného směru, mu přednost nedalo a narazilo do něj. Zdravotnická záchranná služba ho pak s podezřením na středně těžké poranění nohy převezla do nemocnice.

Dopravní policisté vyzývají řidiče k tomu, aby při jízdě sledovali dění před sebou. Pokud u přechodu pro chodce zastaví vozidlo, musejí předpokládat, že po něm bude velmi pravděpodobně přecházet chodec a svou jízdu tomu přizpůsobit. Současně doporučujeme chodcům v jejich vlastním zájmu, aby se v průběhu celého přecházení komunikace po přechodu průběžně rozhlíželi na obě strany a měli tak kontrolu nad tím, zda se na ně neřítí nějaké vozidlo.

Českolipští dopravní policisté současně k páteční události dodávají, že bude v rámci rekonstrukce krajské silnice číslo 262 právě na tomto přechodu vybudována světelná křižovatka se středovým dělícím ostrůvkem, která přinese chodcům vyšší bezpečnost.

11. 2. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem