Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Republiková dopravně bezpečnostní akce i na Domažlicku

DOMAŽLICKO – Bylo zjištěno patnáct nepřipoutaných řidičů. Policistům pomohl nový přístroj – monokulární dalekohled. 

     Během minulého víkendu probíhala na území domažlického okresu republiková dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu, zejména pak na nevěnování se řízení a užívání bezpečnostních pásů. V jejich hledáčku také byl technický stav motorových vozidel, rychlost, předepsané osvětlení. Policisté zkontrolovali 129 vozidel a zjistili 34 přestupků. Třiatřicet přestupků vyřešili policisté na místě uložením blokových pokut v úhrnné částce 6 400 korun, jeden přestupek byl oznámen správnímu orgánu k projednání. Nebylo málo řidičů, kteří se před jízdou „zapomněli“ připoutat bezpečnostním pásem. Těch bylo patnáct. Pět řidičů cestovalo vozidlem, které bylo v nevyhovujícím technickém stavu.
     Domažličtí policisté během této akce poprvé využili nový prostředek k odhalování přestupků. Je jím monokulární dalekohled. Díky tomuto speciálnímu přístroji policista vidí a současně dokumentuje, zda řidič za jízdy telefonuje či je připoutaný bezpečnostním pásem, a to až na vzdálenost jednoho kilometru.
     Akce se zúčastnil i vedoucí Územního odboru Domažlice plukovník Petr Kuneš. „Chtěl jsem svojí přítomností podpořit kolegy z dopravního inspektorátu v přímém výkonu služby. Zároveň jsem se chtěl seznámit s jejich činností a především technikou, se kterou odhalují přestupce v dopravě,“ uvedl.

por. Mgr. Dagmar Brožová
26. září 2018

Odkazy do noveho okna

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem