Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„REGULOVČÍK 2018“

MLADOBOLESLAVSKO - Soutěžilo se o nejlepšího „Regulovčíka“ Středočeského kraje. 

V úterý 5. června 2018 poměřili v Mladé Boleslavi své teoretické znalosti a praktické dovednosti středočeští dopravní policisté v rámci VII. ročníku postupové soutěže dopravních policistů Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. 
Záštitu nad celou akcí převzala hejtmanka Středočeského kraje Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová a primátor Statutárního města Mladá Boleslav MUDr. Raduan Nwelati, kteří se této akce i osobně zúčastnili. Organizátorem soutěže bylo Krajské ředitelství policie Středočeského kraje, kterou slavnostně zahájil přivítáním soutěžících a všech přítomných plk. Ing. Jan Krejčí, náměstek ředitele Krajského ředitelství pro službu kriminální policie a vyšetřování. 
Za Policejní prezidium odbor služby dopravní policie pozvání přijal a přítomné přivítal pplk. Mgr. Jiří Holub, metodik pro výkon a dohled, za odbor služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. JUDr. Karel Holý, za Územní odbor Mladá Boleslav plk. Mgr. Dušan Žďárský a za Dopravní inspektorát Mladá Boleslav npor. Mgr. Bc. Vladislav Král, který celou soutěž se svým oddělením mladoboleslavských dopravních policistů připravoval. 
Čestnými hosty byli místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jan Hamáček, předseda OS KOVO Škoda auto a. s. Jaroslav Povšík a člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů Škoda auto a. s. Ing. Bohdan Wojnar, pozvání přijali i další významní hosté a sponzoři. 
Oficiální zahájení soutěže proběhlo v prostorách STC Kosmonosy, kde byla oceněna řada významných hostů a kde se konala i teoretická část soutěže, během níž policisté prokazovali své odborné znalosti z pravidel silničního provozu, právních předpisů a interních aktů řízení. 
Poté zamířili na křižovatku ulic tř. V. Klementa a U Stadionu, kde prováděli za běžného provozu řízení křižovatky stanovenými pokyny. Hodnocenými kritérii byla nejen ústroj a celkový vzhled, ale i pokyny a pohyb v křižovatce, předání a převzetí stanoviště a přesnost a srozumitelnost pokynů. 
Součástí programu byla návštěva Motorového centra společnosti Škoda auto a. s., kde se přítomní zúčastnili přednášky a prohlídky s výkladem, jejímž garantem byl Ing. Martin Hrdlička, Ph.D. vedoucí vývoje podvozku a agregátu. 
Poslední část soutěžního klání probíhala na dynamometrické dráze Úhelnice – Husí Lhota (Polygon Škoda auto a. s.) a to poměřením dovedností ovládání vozidla tzv. jízdou zručnosti, která byla koncipována jako souhrn dílčích dovedností, mezi nimiž nechyběl slalom, průjezd zúženým prostorem, podélné a kolmé parkování, otáčení se ve vymezeném prostoru, couvání nebo zvládnutí vozidla na mokré ploše s úhybným manévrem. 
V podvečer proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků, předání cen, trofejí, drobných dárků a pamětních listů všem přítomným. Ocenění byli nejdříve policisté, kteří získali největší počet bodů za řízení křižovatky a jízdu zručnosti. 
První místo v celkovém pořadí obsadil policista z dálničního oddělení Rudná, na druhém místě stanul policista z dopravního inspektorátu Praha venkov - západ a třetí v pořadí se umístil policista z dálničního oddělení Poříčany. 
Soutěž nejenže prověřila teoretické znalosti a praktické dovednosti devatenácti soutěžících reprezentujících dopravní inspektoráty, dálniční oddělení a oddělení silničního dohledu krajského ředitelství policie Středočeského kraje, ale zároveň nominovala první dva policisty do celorepublikového kola soutěže dopravních policistů, které se bude konat dne 13. září letošního roku v Českých Budějovicích pod záštitou Policejního prezidia policie České republiky. 


por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí 
P ČR Mladá Boleslav
6. června 2018

 

vytisknout  e-mailem