Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Reflexní vesty pro spolujezdce

MS kraj - Moravskoslezští policisté předávali reflexní vesty 

V tomto ročním období dochází často na pozemních komunikacích k výskytu snížené viditelnosti. Proto připomínáme, že v silničním provozu je nutné nejen vidět, ale i být viděn.

Dnešního dne se na území celého Moravskoslezského kraje uskutečnila dopravně preventivní akce, která je realizována Policií České republiky ve spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů. Na jednom ze stanovišť spolupracoval s policisty také krajský koordinátor BESIP. Policisté se v rámci kontrol zaměřili mimo jiné na povinnou výbavu motorových vozidel.

Pro zvýšení bezpečnosti a zlepšení viditelnosti osob při mimořádných událostech v silničním provozu (dopravní nehoda, porucha vozidla) obdrželi „vzorní“ řidiči od dopravních policistů dárek v podobě reflexní vesty pro spolujezdce. Ve vozidle je totiž vhodné mít tolik vest, kolik v něm cestuje osob. Je také žádoucí mít vestu v dosahu pro její případné rychlé použití. Umístění vesty v zavazadlovém prostoru vozidla není příliš ideální.

Policisté během akce předali (řidičům, spolujezdcům) stovky reflexních vest. Preventivní činnost moravskoslezských policistů byla osádkami vozidel pozitivně hodnocena.

por. Mgr. Lukáš Kendzior
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku a prevence
18. prosince 2018

vytisknout  e-mailem