Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Reflexní vesty obdrželi i řidiči na Českolipsku

ČESKOLIPSKO - Dnes probíhá dopravně preventivní akce. 

 

11

Dnes se dopravní policisté na Českolipsku při kontrolách řidičů zaměřují především na jejich povinnou výbavu, kam patří mimo jiné i reflexní vesta. A právě  reflexní vesty jsou hlavním tématem  celorepublikové dopravně preventivní akce s názvem "Reflexní vesty pro spolujezdce". Policie ČR na ni spolupracuje s Českou kanceláří pojistitelů a také s BESIPEM, který  na Českolipsku zastupuje regionální koordinátor pan Miroslav Klásek.

Policisté v rámci  akce provádějí u řidiče standartní silniční kontrolu včetně dechové zkoušky řidiče a současně si ověřují, zda má  reflexní vestu, která spadá do povinné výbavy. S potěšením můžeme konstatovat, že policisté dnes nezjistili u řidičů žádné závažné nedostatky. Vesta chyběla jen jednomu z nich. Ale to,  na co chceme poukázat,  je skutečnost, že většina řidičů hledala reflexní vestu v kufru auta. Vesta má přitom řidiče ochránit ve chvíli, kdy je mimořádnými okolnostmi nucen z auta vystoupit například při dopravní nehodě na dálnici nebo jiné frekventované silnici. Pokud ale vstoupí do silnice bez ní, může se stát, že dříve, než ji najde, ho  vážně zraní projíždějící nákladní vůz. Reflexní vesta poslouží řidiči plnohodnotně jenom tehdy, pokud ji má v autě po ruce.

Každý z řidičů od policistů po provedené kontrole obdržel reflexní vestu. Ve výhodě byli ti motoristé, kteří ji už v povinné výbavě měli. Vestu od policistů získali pro svého spolujezdce. Reflexní vesty na místě řidičům předával s patřičným poučením i zástupce BESIPU.

 

21. 2. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem