Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Reflexní vestičky v Ohnišově

Akce "Jsme vidět" pokračuje 

Ve středu 20. dubna 2011 v 9:30 navštívili policisté rychnovského regionu Mateřskou a Základní školu v Ohnišově. Mezi děti, které čekal poslední vyučovací den před velikonočními prázdninami, přijeli zástupci z rychnovského dopravního inspektorátu,  preventivně informačního oddělení a Obvodního oddělení Dobruška

V rámci kampaně "Jsme vidět" policisté a policistky z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje ve spolupráci s Ministerstvem dopravy a oddělením BESIP předávají ve vybraných školkách kraje reflexní vestičky, aby děti i se svým dospělým doprovodem byly na komunikacích lépe vidět a další vybranou školkou po  Mateřské škole Javornice byla právě ta v Ohnišově. Aby děti při vycházkách do okolí převážně po místních komunikacích byly dobře vidět a tím se ještě víc zvýšila jejich bezpečnost na komunikacích, přivezli i sem muži zákona v rámci kampaně reflexní doplňky věnované Besipem. Dříve, než děti vestičky obdržely, vyzkoušeli si policisté jejich zejména dopravní znalosti. Malí i ti větší věděli dobře, jak správně přecházet silnici, jak se chovat na přechodech pro chodce, ale i při jízdě na kole i nebo v automobilu. Správně děti odpovídaly i na otázky, na jakých místech si mohou hrát s balonem nebo co mají dělat, když je osloví cizí člověk. Starší děti dokonce zvládly malý dopravní test pro cyklisty.

Proto po "práci" přišla na řadu zábava, a tak ti nejmenší odcházeli s reflexními vestami a ti starší možná s novými informacemi o části policejní práce - o tom, jak policisté na místě zajišťují některé důležité stopy. Na závěr přišla na řadu prohlídka služebního auta, které dětem zablikalo na rozloučenou. Někdy příště zase na viděnou !

por. Mgr. Alena Kacálková
20. dubna 2011

vytisknout  e-mailem